Tag ansvar för dina handlingar, ord och tankar

Igår – efter en iskall och ändå härlig promenad längs stränderna i Gäddvik – bara kände jag att jag behövde blomkraft! Så de här ska komma ut på balkongen. Nändes ändå inte plantera ut dem för det var så kyligt!
Det var kallt ute – och inne i hjärtat så varmt och skönt. Jag gick med min väninna T, som jag kännt i över 50 år!!! Tänk att kunna säga det. Och att varje gång vi träffas ha lika mycket att tala om. Och återigen gav hon mig kloka råd.
TACK TACK

Så till dagens klokhet:
Det här med ansvar och att skylla på andra när saker inte blir som jag vill! DET är en utmaning. Ofta blir vi besvikna i våra relationer för att vi har outtalade förhoppningar på den andra eller för att vi talar om vad vi INTE vill istället för att göra klart för båda VAD vi vill.
… och när jag är försenad är det fel på alla runt om mig i trafiken, trots att jag vet att felet är mitt.
Tackocklov har jag oändliga möjligheter att öva mig och att utvecklas…

här originaltexten:

3. Give up on blame. Give up on your need to blame others for what you have or don’t have, for what you feel or don’t feel. Stop giving your powers away and start taking responsibility for your life.

Advertisements

Lämna en kommentar

Filed under Kloka ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s