Livsglädje

I HS 16.4 ( ha …jag läser faktiskt också andra tidningar än Husis:))
finns en lång artikel om att ”rätt inställning förlänger livet” och en lista över saker vi kan göra för att se det positiva i livet. Återkommer till den senare – just nu har jag så mycket annat att tala om…

I stället vill jag presentera boken ”The Happiness Project” av Gretchen Rubin, en amerikansk jurist och forskare, som beslöt sig för att förbättra sitt liv. Hon har skrivit just den bok jag önskar att jag själv hade skrivit:
under ett års tid har hon för varje månad satt upp mål och projekt, så har hon genomfört dem och dokumenterat processen, samt utvärderat resultatet.

Puh – jag blir helt svettig av att tänka mig göra allt det där. Det fina är att hon metodiskt och systematiskt redogör för hela processen.
Det är härlig läsning – och för mig många igenkännande nickar… har själv jobbat med mig själv på motsvarande sätt i flera år. Satt upp mål, skrivit dagbok, gjort anteckningar och haft familj och vänner, som sporrat och hjälpt mig. Och sett det leda till resultat!

Känner mig mycket lyckligare än tidigare ( lycklig, lyckligare, lyckligast?, hur mäta?)
alltså tillfreds, harmonisk och mer ”jag med mig själv” ( varför heter det ”DU med dig själv”? förresten)
och inser nu att den här bloggen är mitt sätt att dela med mig av mina upplevelser!

ps och om du inte känner för att läsa boken , så kommer jag att referera till den här. Ofta!

Advertisements

Lämna en kommentar

Filed under Böcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s