Georgia O´Keeffe

White-Flower-On-Red-Earth

 

Igår var jag på Tennispalatset på vernissage, den amerikanska konstnären Georgia O´Keeffes konst.

Hon är en av mina favoritkonstnärer. Första gången såg jag en utställning i Danmark, på Louisiana….. då hade jag endast läst om konstnären och åkte dit för att se tavlorna.

Följande gång såg jag en fantastisk utställning i Washington DC – extra begeistrad blev jag över de jättestora blomstertavlorna som visades. Konstnärens största tavlor får inte visas utanför USA!  De är väldigt imponerande – och det anses att Georgia O´Keeffes stora blomverk har en sexuell underton….

Nå – utställningen i Washington kändes ännu härligare p.g.a att museet en dag i månaden ordnar en stor, överdådig champagne buffet, som alla besökare får avnjuta till normalt biljettpris. Gissa om vi var nöjda där vi vandrade runt bland härliga målningar med ett glas cha i handen och mängder av godsaker att knapra på.

Tyvärr var det förbjudet att fotografera i museet – så istället visar jag ( igen) några bilder av de 1000 blommande körsbärsträden!

 

 

och den här mannen ”träffade ” vi också

 

 

Sen åkte vi tillbaka till New York, och där råkade jag gå till Washington Square just när de hade kuddkrig( alltså på riktigt  – man kunde till och med köpa sig en kudde och sen gå med i gänget och banka på närmaste person).  Det var häftigt…. och jag nöjde mig med att fotografera!

 

Advertisements

Lämna en kommentar

Filed under Konst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s