Tala vänligt till dig själv

 

Började dagen med att tala vänligt med min mage med denna härliga fruktsallad. Granat- äpple är min favorit frukt,

ska lägga in lite bilder på hur man skalar dem, så slipper du allt klott.

Egentligen är dagens tema: SLUTA UPP MED ATT TALA NEGATIVT TILL DIG SJÄLV. Hittade en artikel på MIndBodyGreen, Caroline Zwick, här i fri översättning:

1.säg ingenting till dig själv , som du inte skulle säga till din bästa vän. Och när du märker att tankarna och den inre rösten är ”igång”, så ställ dig frågan: ” skulle jag gå an så här mot X”? Ifall svaret är ”nej”, så finns det ingen orsak för dig att utsätta dig själv för det,

2. nästa gång du kommer på dig med att tala negativt till/ om dig själv … så skriv ner vad det är du säger! När du ser det i skrift hoppas jag att du inser hur fel det är….

3.tag en paus från sociala medier, där tenderar vi alla att vara såååå positiva om våra liv. Ge dig själv lugn och ro att arbeta med din självkänsla och de positiva sidorna hos dig själv. När du själv känner dig energisk och positiv så drar du också till dig positiva människor.

4.Formulera ett motto eller en affirmation för dig själv, och gör det av hela ditt hjärta, med all kreativitet och glädje du kan uppbåda. Formulera den positivt och i jag form.

Mitt exempel: ”Jag talar om och till mig själv med kärlek och förståelse”.

Klistra lappen på ett ställe där du ser den ofta, t.ex på ett ställe där du ofta kommer på dig själv med negativa tankar!

Advertisements

Lämna en kommentar

Filed under Kloka ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s