Långt borta

 

 

Nå – inte sååå långt borta – men väl i Portugal i en härlig liten stad , som heter Cascais.

Började dagen med att gå på marknad och efter det kaffe med en ”Pastel do Nata”, helt himmelskt god!

På cafeéet insåg jag att jag här i nyhetstorkan totalt missade presidentvalet i USA, när jag i radio hörde att president Obama blev omvald! Min portugisiska är lätt bristfällig, så det tog en stund innan jag kom underfund med hur det egentligen gått!

Lite liknande känsla som för närmare 30 år sedan i ett flygplan mellan Sao Paolo och Rio: båda barnen – 1 o 3 år gamla då , hade just hittat något roligt pyssel, jag satt och tjuvläste tidningen , som damen i bänkraden snett framför läste… och insåg att Olof Palme hade blivit mördad i Sverige.

Rätt skönt med nyhetstorka ibland.

En god nyhet är också att M som bor och fixar i min lägenhet medan jag är borta, skrev att allt går framåt 🙂

Lite marknadskänsla vill jag förmedla här:

 

 

Berg av nyskördad lokal frukt

 

 

fisk och skaldjur i massor

 

 

Blommor , blommor och så förstås

 

 

allt det praktiska man kan behöva i ett kök!

Advertisements

1 kommentar

Filed under Jag blir glad av

One response to “Långt borta

  1. Sussi Belfrage

    Hola! Hoppas du har bättre väder än vi här på Costa del Lluvia. Regn hela dagen idag. Men på lördag ska det bli sol…… Kramar o ha det så skönt, Sussi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s