Ladies and gentlemen

 

 

Igår,efter att ha tillbringat morgonen med att förbereda ett kommande projekt körde jag hemåt, hungrig och kissnödig. Stannade vid kvartersbutiken för att köpa lunchingredienser – och det var stängt på grund av?…. steg inte ur bilen för att läsa på lappen utan fortsatte hem. Parkerade bilen och fyllde famnen på det där vansinniga sätt jag bara gör ibland: allt i en rådda med någon skör sak instoppad någonstans och en sista mapp under armen. En famnfull som bara kan droppas på en säng eller soffa utan att något blir förstört.

Kommer fram till min trappa, där en vänlig man med utländsk brytning just har bonat golvet. Han ber mig vänta ”only 10 minutes madame” för att inte förstöra hans arbete ( eller skada mig själv om jag halkar på golvet).

Nu  – vrålhungrig ( och ni som känner mig vet att det är ett farligt tillstånd :)), dubbelkissnödig och obekväm med mitt jättelass marscherar jag demonstrativt av och an med rök pysande ur öronen….. tills jag inser det komiska i situationen, stannar upp, andas djupt några gånger och VÄLJER att bli glad igen …. för …. det är skönt att få det rent och doftande omkring oss!

Går fram till mannen och börjar småprata med honom  – då säger han: ” Ladies and gentlemen can wait, others don´t!, thank you madame!”

…det visar sig att han bonar trappuppgångar i hela storstadsområdet …. ibland har 20 pers stövlat fram över golvet , så att allt är förstört redan innan det torkat!

Den här ladyn trippade sen upp, blev av med mitt vansinneslass, fixade en snabblunch och gick på utställning.

Gå och se ”52 själar” på Ateneum…. så förstår du den symboliska meningen med dagens foto:)

Advertisements

Lämna en kommentar

Filed under Konst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s