Här och nu

Så här inför jul skruvas tempot upp för många av oss – allt ska göras allt ska hinnas… listor, måsten, släkten, gåvor, glöggfest ….HJÄLP!

Jag reflekterar över mitt eget beteende – hur jag i flera veckors tid har överskridit mina gränser och inte lyssnat på vad kroppen säger…små och större flunssa symptom.

Klockan 2 i natt  ”sjukskrev jag mig- efter att ha hostat och svettats en längre stund. Nu myser jag här bland filtar och kuddar och tända ljus och varmt te.

Läser vidare i ”Happinessboken” , där författaren under en semester läser endast böcker om sjukdom och död – för att väcka till liv den där djupa tysta tacksamheten i sig själv:

tacksamheten över alla de vardagliga ting som utgör vårt liv. Hon skriver om mannen , som får samtalet: ” din cancer har spridit sig och går inte att operera” och om hans reflexion att vardagenslunken och livet förändrades i det ögonblicket.

William Edward Hartpole Lecky ( i fri översättning):”Det finns stunder i allas våra liv när vi skulle ge vad som helst för att få vara som igår – trots att gårdagen förflöt utan att vi ägnade den en tacksam tanke eller ens noterade den”!

Carpe diem! Fånga ögonblicket! Du som läser det här (tror jag9 sitter i ett varmt rum, kanske med ett tänt ljus och en kopp te.

Njut – vi har det så bra! På andra ställen i världen går det inte att sitta stilla inne i bara skjortan medan vinterns första snöstorm drar in över staden!!!!

T.ex i Cascais i Portugal är det så fuktigt och rått att lägenheterna hotas av mögel och förstöring om man inte har värmen på hela tiden. Och många hus och hem saknar uppvärmning…..

Cascais är bildligt talat på min näthinna när jag sitter här och gottar mig åt den fina lilla bok M gav oss igår då vi hade reunion träff. Tusen tusen tack 🙂

 

Advertisements

Lämna en kommentar

Filed under Böcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s