Kådlack

En längre tid har en av mina naglar spruckit och flagnat. Tror inte att det beror på dåliga matvanor:), stress eller för litet sömn.

Har funderat på att sköta den med gurkmeja, dvs göra en pasta och gnida in nageln. Fördel: jag tror det skulle fungera, nackdel: nageln blir småningom ill-gul….. hmm kanske jag kunde skapa en ny modetrend.

Nåväl, läste en artikel om kådsalva och kollade lite i gammal folktradition – visst hejsan har man alltid använt kåda för att hela och läka sår.

Så …. varje morgon lackar jag nu naglarna med kådlack, som jag köpt på apoteket.

Fördel: mina naglar kommer att bli superfriska och starka som bara vad… och hittills den enda nackdelen jag kan komma på ….. är att det tar ca en halv timme för lacket att torka! Skönt egentligen, det ger mig en extra god orsaka att ta det riktigt lugnt på morgonen.

2013-05-29 08.59.04

Och ja – jag köpte en tub kådsalva också, för sårvård …. och hoppas att jag inte behöver använda den!

Advertisements

Lämna en kommentar

Filed under Hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s