Voi voi sa Naturväktarna

… när jag igår skrev till dem för att fråga vad man kan göra för att bli av med en ovälkommen grävling!

” Du borde kanske föra lite oljud ” , föreslog den ena.
” Nog är det synd att de äter upp kantarellerna”, sa den andra.

Hmmmm…. jag förstår att de inte är experter på att bli av med rovdjur…men damen innan mig fick ett uttömmande svar om hur man blir av med möss!

Nåja, jag tror att grävlingen trivs under några stora björkar, som fälldes undan fruktlandet. Så jag hoppas att mina kära väninnor, som kommer ut hit om några timmar vill ta kastrull-lock och skramlor och leka ”Lekstugan HEJ” med mig i dälden.

( Kommer någon ihåg programmet? Det kom i radion, man satt hemma med två kastrull-lock vid radion och sjöng med: ”Roligt ska vi allesammans ha – Lekstugan HEJ” och på HEJ dämde man ihop grytlocken så det small. Om jag inte minns helt fel så fick jag en gång vara med i studion då de bandade programmet. Vi hade med oss grytlock där också)

Om inte det hjälper så får vi ta fram motorsågen nästa vecka. Och just det – radion.
Nu kom jag på det! För flera år sedan hörde jag Elvis Presley sjunga smäktande mitt i natten. Ljudet kom från fiskaren på andra sidan fjärden. På min något förvånade fråga nästa dag: ”Fest?” ”Ni?” ”Mitt i natten?”, svarade han nej – han ville hålla mårdhundarna borta från jordgubbslandet. Kanske får min laddningsbara Tivoli-radio flytta ut i naturen:)

Advertisements

1 kommentar

Filed under Funderingar

One response to “Voi voi sa Naturväktarna

  1. S

    Alltsa du e komisk du. Du borjar ju snart utveckla ett forhallande med de dar typerna, sa mycket som ni pratat om ditt o datt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s