”Det enda som egentligen händer oss”

är titeln på en av Merete Mazzarellas böcker.
I den filosoferar hon på sitt härliga sätt om det verkligt viktiga i livet: kärleken och arbetet.
Hon utgår från ett citat av Marilyn Monroe: ” Arbete och kärlek är det enda som egentligen händer oss och det ena utan det andra är inte så bra”.

Boken börjar med ovanstående citat – följt av följande inledning:
” För några år sedan meddelande en brittisk hundratvå-åring, Eric King-Turner, att han ämnade emigrera till Nya Zeeland. Han förklarade också varför: ” Jag vill inte som hundrafemårig tänka att oj om jag hade flyttat till andra sidan världen när jag var hundratvå”.

Det kan man väl kalla kärlek till livet!!!!

MM talar också om Anders Ramsays memoarer ”Från barnaår till silverhår” och kallar dem ett av de mest berömda memoarverken i finlandssvensk litteratur.

Den boken vill jag läsa.

Mitt stora intresse för självbiografier kommer sig av att jag ska läsa en inför skrivarkursen ” Att skriva sitt liv”, som börjar inkommande måndag. Just nu är jag som åsnan mellan hötapparna , försöker besluta mig för antingen MM eller Roald Dahls memoarer: ” Mitt liv som pojk”.

Roald Dahl skriver sprittande roligt och boken får mig att skratta. Så jag väljer nog den.

Eller båda 🙂 🙂 🙂

Advertisements

Lämna en kommentar

Filed under Böcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s