Kaksi Kanaa

en restaurang på Skatudden i Helsingfors, där min kompis Ami och jag igår för åttonde gången ordnade lunch för ett sextio-tal glada damer. Konceptet är enkelt – vi bjuder in en massa vänner och bekanta…. som i sin tur bjuder vidare….som mest har vi varit över åttio personer.
Varje år har vi ett program – i år talade indonesiska kökschefen och eldsjälen Cynthia om skillnader mellan asiatisk och västerländsk mat-etikett.

2013-10-26 13.23.39

Jag lärde mig mycket nytt, bland annat om hur man ska äta sushi på rätt sätt. Och att sättet man håller i sina ätpinnar på visar hur utbildad och sofistikerad man är. Det bästa intrycket uppnås genom att man håller i pinnarna så högt upp som möjligt! Tror att jag får öva i smyg här hemma!

Hur äta sushi rätt?: blanda wasabi i sojasåsen, tag lite av ingefäran och doppa den i soja-wasabiblandningen för att sedan använda den till att stryka soja på din sushi bit.
Doppa aldrig sushi i sojasåsen så att det lossnar riskorn, det anses ofint och är ett slöseri med det heliga riset!

Anmäl till mig om du är intresserad av att komma med på inbjudningslistan – nästa lunch håller vi i vår och har redan en inspirerande talare!

Advertisements

Lämna en kommentar

Filed under Mat och dryck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s