No ´poo

är en ordlek som både betyder ” utan schampo” och ” ingen skit.”

Dagens Husis har en lång artikel om fenomenet, som går ut på att sluta använda vanligt schampo och istället börja använda alternativa metoder. Ett förslag på alternativ metod är att tvätta håret med ägg, som gnids in i torrt hår.

En annan metod är att blanda bikarbonat med litet vatten och sen använda den blandningen till att tvätta håret med. Som avslutning ska man skölja håret med en blandning av äppelcidervinäger och vatten.

Min kompis S har redan i flera år bara använt äggmetoden för att tvätta håret, och hon säger att den första månaden är besvärlig- sen vänjer sig hårbottnen och producerar mindre fett. Hennes hår är väldigt snyggt och glänsande!

Jag har nu i några veckors tid provat bikarbonat/ äppelcidervinäger-varianten. Den funkar helt bra när jag bara vanligt tvättar håret ( vilket jag gör väldigt sällan eftersom mitt hår är mycket torrt).

Jag tvättar alltid håret på morgonen och min variant av hårtvätt går ut på att jag börjar morgonen med att gnida in några teskedar kokosolja i håret och hårbottnen, och låter den verka en stund. Sen tvättar jag bort oljan. Och här har jag haft problem med att få bort den med endast bikarbonat, håret känns väldigt kladdigt hur jag än gnider.

Så nu har jag beslutat skjuta upp bikarbonat-experimenterandet till sommaren och de dagar då jag mest umgås med måsar och odlingar. Tills dess gäller vanligt schampo 🙂

Advertisements

Lämna en kommentar

Filed under Ayurveda, Funderingar, Om mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s