H-ärliga dag

Ett långt skönt veckoslut tillsammans med mig själv  och några intressanta projekt… inte minst böckerna nedan!

Foten mår bättre (hmmm… fick en receptbelagd medicin mot inflammation och smärta, har tagit den nu i en vecka. De två senaste nätterna har jag vaknat med hjärtsnörp/ magkramp) … läser nu i medicinens biverkningslista – lång!!! – att den kan ge motsvarande symptom. Ut med den alltså och så fortsätter jag med ispackningar istället. Det är nödvändigt att jag får foten i skick till Ninnos 30-års firande i slutet av månaden!

Middag och film med kära vännen C, vi såg ”Slumdog Millionare” , jag hade sett den tidigare och helt glömt intrigen, det är en ruskigt bra film.

och här böckerna

 

2014-03-17 08.33.54

 

Jag har visst talat om den här boken redan tidigare – den handlar om att bli av med våra masker och rädslor och vara precis den person vi är.

Boken kommunicerar väl med följande

 

2014-03-17 08.34.03

 

 

som handlar om en mor, som har obotlig cancer och om hennes son och deras relation till varandra. De bildar en bok-klubb och föreslår turvis böcker för varandra. Via böckernas personligheter kan de tala om saker som annars är svåra att uttrycka. Så här skriver författaren ( sonen) : ”Readers are frequently reminded of the gulf between what people say and what they mean, and such moments prod us to be more attuned to gesture, tone and language.”

Jag inser på hur bra jag har varit på att inte säga vad jag tycker – och ja…. jag skriver det i förfluten tid – här blåser nya vindar.

Dagens gröna smoothie blir blå: blåbär, sesamfrö, mynta, lite spenat …..

Advertisements

Lämna en kommentar

Filed under Böcker, Funderingar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s