Att utmana sig själv

är rubriken på Mikael Sanners kåseri i dagens Hbl.

Han skriver om att inte vara sexist eller rasist, här ett citat:

”Det fanns en sak som jag hade glömt bort och det var att titta lite mer på mig själv när det gällde mina åsikter, mer än att projicera dem på andra. Att inte vara rasist är inte så svårt om jag går omkring och tror att jag inte är det.”

Han nämner att boken ”Americanah” av Chimamanda Ngozi Adichie var en ögonöppnare som fick honom att utmana sig själv!

Så jag reserverade den just som e-bok via Helmet. Mer om den senare alltså.

 

1384370_678785435473068_517028526_n

Mitt i denna långsamma, skirt grönskande vår ställer jag också praktiska utmaningar på mig själv:

– att lösa sork-situationen på landet: ja, det fanns en stor sork i fällan… jag satte ut två nya och medan jag diskade knäppte det till och jag fångade ytterligare en. Usch! nu till butiken för att rusta mig med alla vapen. Fällor, överljuds-el-apparat och ”Hiiribaari”. Och i natt när jag inte kunde sova p.g.a för många koppar morsdagskaffe 🙂 kom jag ihåg mitt eget trick: jag lägger den laddade musfällan färdigt i en öppen plastpåse så behöver jag inte alls röra vid fällan då den smällt. Miljövänligt – nehej! men här går min gräns!!!

– att reparera dammsugaren, ladda ner all yogamusik till min telefon, som jag nu kan koppla till en liten högtalare med jättefint ljud. Behöver inte längre släpa på min CD-spelare överallt…, tömma , rada, organisera…. tar det aldrig slut?

– boken, som i natt igen fick en ny vändning…… ja det var nu det där kaffet som spökade..

– och så håller ju datorn med alla nya finesser mig alert. Instagram, Pinterest, Bluetooth, Personal hotspot – kanske totala självklarheter för många av … och visst jag lär mig….

Dessutom  – imorgon smäller det!!!

 

Advertisements

Lämna en kommentar

Filed under Bilder, Funderingar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s