På lördag gäller det

Vi jobbar för högtryck i keramikverkstaden  – på lördagen har vi första provet i vår yrkesexamen. Det består av två delar:

Under själva provet ska vi göra en ugnsform, som rymmer 2-3 l !

Vid tillfället ska vi också presentera en portfolio med förslag till minst tre delar av en service.

Här är min!

2015-01-12 13.43.21

 

En större utmaning är dessutom att lära mig arbeta med handskar – förbereder mig för kursen i drejning, som börjar nästa vecka. Det är underbart att handskas med leran – och den torkar ut händerna något helt fruktansvärt. Så det får bli handskar nu hela vintern!

 

10931701_10152924072113260_3584880208910488273_o

 

….och ja, det är en tandborste, som jag använder på bilden. Helt suverän som arbetsredskap:)

Advertisements

2 kommentarer

Filed under Jag blir glad av, Keramik

2 responses to “På lördag gäller det

  1. Sussi Belfrage

    Jättevackra kärl och superfin glasyr! Lycka till i provet, jag håller tummarna.

    • Tack Sussi vännen min. Glad är jag över att jag stannade här, de två senaste veckorna har jag jobbat nästan dygnet runt med keramiken, mina tre presentationer vid examenstillfället ( etnisk kultur, tallrikarna och ugnsformen, som vi ska göra vid tillfället) , boken och den föreläsning – återkommande, som jag höll första gången i går. addera därtill mitt löfte om att göra tre Ninno-recept i veckan + litet annat smått o gott i vardagen…. så blir det rätt mycket. Gläder mig samtidigt över att :
      bo i höghus, så att jag inte behöver skotta snö, ha ett garage ( som jag faktiskt får in bilen i, om än med skosked!!!) härliga promenader i vinterlandskap och söta vänner – som du – som peppar mig. Tack! När kommer du hit? snart?? krams

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s